21. september kl. 16.00 på Kjeller Flyplass

Ta med familien til Kjeller kl 16.00 21. september! Der blir det papirflykonkurranse, legokonkurranse, workshop og mye spennende å se på for både barn og voksne. Det blir også deilig matservering samt popcorn og annet til salgs.

Legokonkurranse – vinn flytur i veteranfly!

Kom til byggesonen og bygg fremtidens luftfartøy! Hver halvtime fra kl.16.30 kan de som ønsker å delta i konkurransen samles. Deretter velges 3 fartøy som går videre til finalen. Siste nominasjonsrunde før finalen er kl. 18.30. Konkurransen er åpen for alle aldre!

I finalen vil en jury kåre en vinner. Premien er en flytur i veteranfly!

Papirflykonkurranse – vinn svev i vindtunnel!

Hvor langt klarer du å få ditt papirfly til å fly? Her er det om å gjøre å få papirflyet ditt til å lande lengst bort fra der du kaster. Det blir premie til beste kast i hver klasse. Konkurransen starter kl. 16.00 og avsluttes kl. 18.30.

Klasser og premier:
0-6 år: Billett til lekeland på megafun
6-12 år: 2 billetter til megazone på megafun
10-16 år: Billett til svev i vindtunnel på megafun
14+ år: Flytur i veteranfly

Omvisninger

Hva skjuler seg bak gjerdene og i byggene på Småflyhavna? Fra kl. 16.00 får du sjansen til å få guidet omvisning for å se skattene og høre om det utrolige restaureringsarbeidet som gjøres på Kjeller. Omvisningene går hver halve time, med siste mulighet kl. 18.30.

Foredrag kl. 17.00

Da den nye teknologien landet på Kjeller

En gang var det bare jorder på Kjeller og hele verden var i ekstase over den nye oppfinnelsen; flyvemaskinen! Gjennom fortellingen om Tore Blikoms morfar, tar han deg inn i denne tiden. Han ble ansatt på Flyfabrikken på Sagene i Oslo og tok flysertifikat nr. 93 i 1918 på Kjeller, to år etter at flyfabrikken flyttet hit. Hva skjedde og hvordan ble de som jobbet der berørt av den nyteknologiske utviklingen?

Tore Blikom tilbrakte mye av feriene i sin barndom hos mormor og morfar på Kjeller og fikk historien tett på. Med far som jagerpilot utdannet i Little Norway i Canada, med stasjoneringer landet rundt ble Kjeller hans andre hjem. Han er forfatteren bak nettsiden flyfabrikken.no der han har samlet disse historiene og vil nå fortelle dem til dere.

Fra garasje til flygarasje!

I det andre foredraget får du høre om dagens innovatører som tar opp igjen ideen om å bygge norske fly. Men nå er det ny teknologi som må utvikles for å ta flyene inn i framtiden, og det her på Kjeller.

Tomas Brødreskift kommer for å fortelle om eventyret rundt skapelsen av hybridflyet Equator – et nytt el-fly som kan lande på både land og vann.