21. september kl. 17.00 på Kjeller Flyplass

Da den nye teknologien landet på Kjeller

En gang var det bare jorder på Kjeller og hele verden var i ekstase over den nye oppfinnelsen; flyvemaskinen! Gjennom fortellingen om Tore Blikoms morfar, tar han deg inn i denne tiden. Han ble ansatt på Flyfabrikken på Sagene i Oslo og tok flysertifikat nr. 93 i 1918 på Kjeller, to år etter at flyfabrikken flyttet hit. Hva skjedde og hvordan ble de som jobbet der berørt av den nyteknologiske utviklingen?

Tore Blikom tilbrakte mye av feriene i sin barndom hos mormor og morfar på Kjeller og fikk historien tett på. Med far som jagerpilot utdannet i Little Norway i Canada, med stasjoneringer landet rundt ble Kjeller hans andre hjem. Han er forfatteren bak nettsiden flyfabrikken.no der han har samlet disse historiene og vil nå fortelle dem til dere.

Fra garasje til flygarasje!

I andre foredrag får du høre om dagens innovatører som tar opp igjen ideen om å bygge norske fly. Men nå er det ny teknologi som må utvikles for å ta flyene inn i framtiden, og det her på Kjeller.

Tomas Brødreskift kommer for å fortelle om eventyret rundt skapelsen av hybridflyet Equator – et nytt el-fly som kan lande på både land og vann.

Reserver billetter her.