21. september kl. 19.30 på Kjeller Flyplass

Vinden stiger

Jiro ønsker å fly, men han er nærsynt og må derfor oppgi drømmen om å bli pilot. Han bestemmer seg i stedet for å bli flykonstruktør. Samtidig treffer Jiro den vakre Nahoko under ekstreme forhold. De møtes på et tog som sporer av under det store jordskjelvet i 1923. Begge overlever, men forsvinner fra hverandre i de harde årene med depresjon og epidemier som følger i jordskjelvets kjølvann.

Inspirert av den italienske flydesigneren Caproni setter Jiro alt inn på å lage flygende kunstverk. I 1927 får han jobb på en av Japans ledende flyfabrikker og begynner å utvikle det som skulle bli jagerflyet Zero som japanerne brukte under andre verdenskrig.

Det er en hard tid for både teknologisk utvikling i Japan og for menneskene. Til slutt fører derimot skjebnen Jiro og Nahoko sammen igjen, men lidenskapen settes på prøve.

Språk: japansk
Undertekst: norsk
Aldersgrense: 7år

Reserver/kjøp billetter her

Om Studio Ghibli

Studio Ghibli kan beskrives som Japans svar på Disney og har gjennom årene levert fantastiske tegnefilmer for både store og små. ”Vinden stiger” er den siste til regissør Hayao Miyazaki og ble Oscar-nominert for beste animasjonsfilm i 2014. Andre filmer han har laget er blant annet «Min nabo Totoro» og «Det levende slottet».